Coevorden – Je komt oren en ogen te kort tijdens het TheaterTuinfeest, dat zondag 8 september op de Weeshuisweide wordt gehouden. Het programma bevat vele verrassende elementen onder het motto ‘Kom en verwonder je’.

Heel tevreden

Dit bijzondere feest is het slot van de zomeractiviteiten, die zijn georganiseerd door de projectgroep Weeshuisweide. Nu al is de projectgroep hartstikke blij, zo laten Saskia Kluwen en Anke Pepping, die namens Theater Hofpoort zitting hebben in de projectgroep. Die bestaat verder uit Stefanie Ottens (Stedelijk Museum Coevorden), Bas Spang (Candia), Ina Dobben, Liesbeth Mennink, Sonja Egberts en Frank Rombouts (gemeente). “Je valt van de ene in de andere verbazing”, is de belofte.

Saskia en Anke vertellen er graag over en vullen elkaar aan. ”We wilden wat evenementen op poten zetten en kijken wat het publiek leuk vindt. Wij zijn heel tevreden. Het programma begon met een kinderpopconcert op Koningsdag, daarna hadden we Don Pescatore (Bert Visscher) op 21 juni, de openluchtbioscoop tijdens de Havendagen op 6 juli, het Smokers-, Food- en Wortketelbierfestival op 28 juli en nu sluiten we af met een heel bijzonder en omvangrijk programma.”

Goede samenwerking

De projectgroep Weeshuisweide is verheugd over alle reacties. “Bovendien zijn we blij met de medewerking en het vertrouwen van de omwonenden. Wij hebben hen goed geïnformeerd en zij waren zeer betrokken.” Verder zijn zij enthousiast over een groep van lokale horecabedrijven, die goed samenwerkt. Deze ondernemers zijn ook op het tuinfeest present met allerlei hapjes en drankjes. Ook noemen zij Keen Theatertechniek. “Gertjan Keen is een rots in de branding’, aldus de dames.

Het terrein wordt deze week feestelijk ingericht, waaraan ook Joke Lubbers een aandeel levert. Zij is regelmatig te vinden in het pand aan de Friesestraat 49. Daar exposeert zij schilderijen en is zij druk bezig met handwerken. Zij heeft inmiddels al heel wat lampenkappen gemaakt, die te bewonderen zijn tijdens het feest.

Programma

Van 12.00 tot 18.00 uur is er van alles te doen op de Weeshuisweide. De entree is gratis. Voor het kopen van hapjes en drankjes kan worden gepind. Bovendien is er koopzondag van 13.00 tot 17.00 uur in het centrum en wordt het jaarfeest van Traction Avant Nederland, afdeling Noord, met vele fraaie Citroëns gehouden.

Kindervoorstellingen

“We hebben”, vertelt Saskia, “kindertheater Moes voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. En voor de wat oudere kinderen tot 12 jaar komt Abacus Theater met het kinderverteltheater Kapitein Kosto. De kapitein legt zijn schip aan en alleen stoere zeebonken mogen aan boord om de bijzondere voorstelling mee te maken.”

Verder is er ook kinderen vanaf 5 jaar de voorstelling ‘Diep’. Er zit een man in de put. Hij worstelt met zijn omgeving. Dan voelt hij nattigheid. Hij wordt overspoeld. Hoe ontsnapt hij? Hij worstelt en kom bovendien. Dompel je onder in de wereld van Diep en ontdek een werkelijkheid die van geen kant klopt. Of toch wel?

Theatermenu

Theater Hofpoort is present met leuke acties. “We hebben”, vertelt Anke, “speciale theatermenu’s met elk een thema. Zo kunnen bezoekers ontdekken wat het theater te bieden heeft. We hebben een menu voor het pittige type, dat bestaat uit ‘De Uitdaging’, de combinatie van de shows van drie cabaretiers. Voor het zoete type hebben we het menu ‘Zoet dan zoet’ met de voorstellingen van Alderliefste, Barry Stevens en Elke Vierveijzer en we hebben het menu ‘Wat een boer niet kent’ met De Fransse Eijkel, illusionist Niels Houtepen en Nina June. Het ‘menu van de chef’ bestaat uit Het Volk, Ocobar en Nathalie Baartman.

Natuurlijk is er ook een kindermenu. Daarbij”, aldus Anke, “is er keuze uit alle voorstellingen. Uit het aanbod kunnen drie voorstellingen worden gekozen, waarbij de goedkoopste gratis is. En we hebben ook nog een popcorndeal: een filmkaartje kost 5 euro met uitzondering van de film Bohemian Rhapsody. Tot slot bieden we nog een blind date. Bezoekers kunnen een gesloten envelop met daarin twee kaarten voor een voorstelling kopen voor 25 euro.”

Nog veel meer

Daarmee zijn we er nog niet, want er komen geweldige steamroadsters (die ook door de winkelstraten rijden), een heuse dj booth in een helikopter, een stempelatelier en er staat een complimentenloket. Bijzonder is ook circustheater EASY. In een roze caravan is een fotobooth ingericht. Harrie Oude Hampsink maakt er prachtige foto’s.

Joris Linssen & Caramba

Joris Linssen & Caramba geven van 16.00 tot 17.00 uur een concert in De Koepel. Dansen mag, de dansvloer ligt klaar. Joris & Caramba staan in het nieuwe theaterseizoen weer in Theater Hofpoort, ditmaal met hun show RAAK! Daarvoor zijn nog slechts een paar kaarten beschikbaar.

Zenzone

Naast de Weeshuisweide komt een zenzone om even tot rust te komen. In tipi’s is er yoga van Ina van Yokicoe, Ajèleth is er met TotalEcoBodycare en ook Joke Lubbers is present. Karin van ‘Myinnerself’ is er met bijzondere stenen en andere artikelen uit haar webshop en er zijn leuke Ibiza-spulletjes te koop.

Eten en drinken

Alsof het nog niet genoeg is, is er van alles te eten en drinken dankzij een aantal horecabedrijven. Koffie, nachos, ijsjes, een limonadekraam, een theeterras, scones: het is er allemaal.

Twalet

Naar het toilet gaan is zelfs heel gezellig. Aan de Beppen-tafel bij Bep & Jet van het Twalet kan iedereen genieten van heerlijke snoeperij. Behalve dat Bep & Jet de toiletten spic en span houden, was even een plas doen nog nooit zo gezellig.

ArcheoHotspot

Tijdens het feest zijn de deuren van ArcheoHotspot in paviljoen ‘Het Geschiedt’ op de Weeshuisweide geopend. Een amateur-archeoloog is aanwezig om uitleg te geven. Bovendien is de Verkleed- én Garnizoenstoren te bekijken.

Kijk voor meer informatie over het theatertuinfeest op Facebook.

Foto Joris Linssen & Caramba: Bas van Spankeren.

Nog meer vrolijk 8 september-nieuws! #wezijneronderstebovenvan #werkgroepweeshuisweide#bouwenaanhistorie via ripl.com

Geplaatst door Theater Hofpoort op Zondag 18 augustus 2019