Dalerpeel – In MFC Het Spectrum in Dalerpeel werd vanmiddag de vierde locatie van Petje Af Zuidoost-Drenthe geopend. Burgemeester Renze Bergsma en Isaa, één van de deelnemers, verrichtten de opening door het aansnijden van een taart. Die was speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door Myrthe Veuger van de Mini Bakery in Sleen.

Petje af Zuidoost-Drenthe ontvangt buiten schooltijd nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 tot 14 jaar. De kinderen ontdekken de wereld, doen nieuwe ervaringen op en komen in contact met diverse werkvelden en inspirerende rolmodellen. Bij Petje af ontdekken kinderen hun talenten, vergroten hun wereld, ontwikkelen vaardigheden en krijgen meer zelfvertrouwen en een breder perspectief voor de toekomst.

In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen waarbij zij les krijgen van inspirerende gastdocenten, op bedrijfsbezoek gaan en activiteiten doen die gerelateerd zijn aan kunst, cultuur of gezond gedrag. Na elk blok verzorgen zij een presentatie voor hun ouders/verzorgers.

Petje Af in Dalerpeel gaat meteen goed van start met tien deelnemers. Er hadden zich al negen kinderen aangemeld, de tiende schreef zich vanmiddag in. Zij worden begeleid door onder andere drie stagiaires: Emma Derks (18), die de opleiding onderwijsassistent doet, Denise Grummel (19) van de opleiding maatschappelijke zorg en Mike Zweers (18) van de opleiding leisure & eventmanagement. Tot slot ondertekenden de kinderen en hun ouders een heus contract.

Het eerste blok heeft als thema ‘Banket’. De kinderen gingen woensdagmiddag naar de Mini Bakery van Myrthe Veuger en maakten er elk een fraaie taart. Voor volgende week staat een bezoek aan de Chocolate Factory in Coevorden op het programma. Op alle locaties werken bedrijven in de regio van harte mee aan de initiatieven.

Petje af Zuidoost-Drenthe begon twee jaar geleden in Coevorden, gevolgd door Schoonoord, Emmer-Compascuum en nu dus Dalerpeel. De activiteiten in Coevorden, Schoonoord en Emmer-Compascuum zijn op zondag, in Dalerpeel op woensdagmiddag. “Elk blok in Dalerpeel bestaat uit driemaal een bijeenkomst op woensdagmiddag en daarna volgt een uitje met de groep uit Coevorden op zondag”, vertelde Manda Boon, coördinator van Petje af Zuidoost-Drenthe. Petje af Zuidoost-Drenthe heeft een eigen Facebookpagina.