Coevorden/Dalen/regio – Veilig Verkeer Nederland (VVN) houdt voor inwoners vanaf 60 jaar oud uit de gemeente Coevorden de workshop ‘Het nieuwe fietsen’. Die wordt gehouden op dinsdag 21 september van 13.30 tot 16.00 uur in De Spinde aan de Wettringerlaan in Dalen.

Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. Centraal staat hoe de deelnemers ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen op de fiets en nog heel lang kunnen blijven fietsen. In de workshop delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het fietsen.

De workshop is geen verkeersles of fietscursus. Het gaat vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en hoe deelnemers daaraan zelf iets kunnen doen. Aan de hand van feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals: -hoe ga ik om met anderen op het fietspad?; -hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad?; -Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen?; -Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike?

De workshop vindt plaats in de Nationale Sportweek, waarvoor Coevorden één van de vijf gaststeden is. De koffie met wat lekkers staat klaar. Deelname is gratis.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kan door een e-mail te sturen naar steunpuntnoord@vvn.nl onder vermelding van VVN Het Nieuwe Fietsen Coevorden. Vermeld in de e-mail je naam, geboortejaar en telefoonnummer.

Doortrappen in Drenthe

Verder is er het programma ‘Doortrappen’ wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl .