Coevorden – Eind september maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Een van hen is Nicola uit Italië die zijn Nederlandse jaar zal doorbrengen in de omgeving Coevorden. Voor hem zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die hem een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Nicola doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

De 17-jarige Nicola uit Italië is een behulpzame en vriendelijke jongen met een passie voor voetballen en motorrijden. Hij vindt het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en hij probeert elk jaar een nieuwe hobby uit. Daarnaast is hij een echte familiemens en ontmoet graag nieuwe mensen. De nieuwsgierige jongen is erg benieuwd naar het Nederlandse onderwijssysteem en hoe dit verschilt met de Italiaanse. Kijk voor meer informatie over Nicola en Travel Active op deze website.