Coevorden – Hema Coevorden en de eigenaar van de Gansehof, de Kroonenberg Groep, hebben elkaar in goed overleg gevonden: de winkel verhuist binnenkort naar de voorkant van de Gansehof. De winkel is straks toegankelijk via zowel de Friesestraat als inpandig.

Per 1 januari van dit jaar heeft Roeland Hup de winkels in Coevorden en Nieuw-Amsterdam overgedragen aan zoon Maarten en schoondochter Elsje. Roeland blijft actief in de winkel in Hoogeveen en vervult een adviserende rol. Maarten en Elsje Hup vertellen enthousiast over de komende verhuizing.

Uitbreiding met horeca

Bekeken vanaf de ingang van de Gansehof aan de Friesestraat komt de Hema aan de linkerzijde naast Het Ambacht en neemt daarmee de plek in waar Lidl eerder was gevestigd. Het winkeloppervlak blijft gelijk aan de huidige winkel, maar er wordt uitgebreid in de vorm van horeca: Hema Keuken. Deze dagzaak komt in de ruimte achter de bekende erker aan de Friesestraat, ook inpandig als vanaf de Friesestraat toegankelijk. Daar wordt in het voorjaar ook een terras, gelegen aan de zonkant, gerealiseerd.

Paradepaardje

Bovendien komen er openbare toiletten. De gebruikelijke diensten van Hema blijven, maar wel in een nieuw jasje. Er komt daarnaast een paskamer in de winkel en er worden zelfscankassa’s geplaatst.

De voorbereidingen voor de verhuizing zijn inmiddels gestart. “We verwachten”, vertelt Maarten Hup, “dat we half september de sleutel krijgen. De opening staat gepland voor eind oktober.” Hij en zijn vrouw Elsje kijken ernaar uit. Elsje steekt haar enthousiasme niet onder stoelen of banken: “De winkel wordt ingericht volgens het allernieuwste concept van Hema.” Maarten vult aan: “Het wordt echt het paradepaardje van Hema. Alles wordt nieuw, we nemen alleen de kassaschermen mee. Dus er komt nieuwe verlichting, er worden nieuwe stellingen geplaatst, kortom: er wordt een totaal nieuwe Hema gerealiseerd.”

Jarenlang was de Hema gevestigd aan de Friesestraat 21, waar daarna Schrage zat en binnenkort Hans Anders is gevestigd. Sinds 1 september 1995 zit de Hema op de huidige plek in de Gansehof. Binnenkort wordt de nieuwe plek voor de Hema een feit.

Foto: Maarten en Elsje Hup en zoon Morris.