Emmen – Reda Kharchouch speelt dit seizoen voor FC Emmen. De lange centrumspits wordt gehuurd van Sparta Rotterdam met een optie tot koop.

De 25-jarige Amsterdammer speelde in de jeugd bij AVV Zeeburgia en SV Diemen. Via Spartaan, de amateurs van Ajax, Quick Boys en OFC Oostzaan (waarmee hij in het bekertoernooi van 2018/2019 nog tegen FC Emmen speelde) kwam hij in 2019 bij SC Telstar. Daar scoorde hij in 27 wedstrijden twintig keer en verdiende hij een transfer naar Sparta. Bij de Rotterdammers kwam hij tot negentien invalbeurten in de eredivisie, waarin hij tweemaal scoorde. Kharchouch kampt momenteel met een blessure en moet nog zes tot acht weken revalideren. Daarna zal hij bij de selectie aansluiten.

Technisch manager Michel Jansen: “Het was geen geheim dat we op zoek waren naar een ander type spits zodat we aanvallend meer opties hebben. Reda heeft in de Keuken Kampioen Divisie al bewezen het net goed te vinden en ook bij Sparta was hij waardevol met zijn invalbeurten. Het is nu zaak voor hem om fit te worden en dan zo snel mogelijk aan te sluiten bij de selectie.”