Coevorden – De groepen 6 en 7 van de Buitenvreeschool doen maandag 9 en dinsdag 10 december mee aan het Kindermenu 2.0. Dit is een initiatief vanuit Jong Leren, de provincie Drenthe en Drenthe Gezond, waarbij de gemeente zich heeft aangesloten.

De gemeente daagt alle basisschoolleerlingen uit om een gezond recept te bedenken. Dat kan tot 13 december worden aangeleverd. De winnaars krijgen een kookworkshop onder leiding van een chef-kok van een restaurant én het recept komt op de menukaart van het restaurant.

De Buitenvreeschool gaat aan de slag onder het het motto ‘Heel De Buitenvree Bakt’. De kinderen gaan een recept bedenken. Zij zijn naar de bibliotheek geweest en hebben allerlei kookboeken gehaald, die in de hal van de school staan. Het recept wordt gebruikt voor het kerstdiner op school.

In de groepen wordt gestemd welke drie recepten het lekkerst lijken. Deze recepten worden omgezet in een maaltijd in De Nieuwe Veste met hulp van leerlingen van deze school. Daaruit wordt het winnende recept gekozen.

Voor alle scholen

Alle basisschoolklassen kunnen meedoen met bedenken van het winnende kindergerecht. Het Kindermenu 2.0 is voor en door alle kinderen die in een restaurant een kindermenu bestellen. Het menu moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zo moet er 100 gram groente worden gebruikt, mag het gerecht uit maximaal tien ingrediënten bestaan en moet het kleurrijk, betaalbaar en vooral erg lekker zijn. De recepten kunnen tot 13 december worden  ingediend.

Inmiddels hebben zich al heel wat scholen aangemeld en ook restaurants hebben interesse getoond.

Vakjury

Een vakjury -bestaande uit een chef-kok, een regisseur van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en wethouder Jeroen Huizing- beoordeelt de inzendingen. Zij bepalen welk gerecht het lekkerst, vers, regionaal, gezondst en betaalbaarst is. Alle winnende gerechten uit de twaalf Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek.

Meer informatie: a.wijnholds@coevorden.nl.

Lees ook:

Wie wint ditmaal Kindermenu 2.0?