Coevorden – Volgens burgemeester Bert Bouwmeester is er in Coevorden niet het beeld, dat taferelen met lachgas zich hier voordoen. Hij beantwoordde daarmee vragen van fractievoorzitter Sandra Katerberg (CDA) tijdens de commissievergadering van dinsdagavond.

Sandra Katerberg wees op de gevaren. “Mensen kunnen helemaal out gaan van lachgas. Het CDA maakt zich hierover zorgen en vindt het nodig om op gemeenteniveau beleid te hebben. “In Arnhem en Amsterdam zijn daarvoor voorwaarden opgenomen in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) en Assen werkt hieraan. Wat gebeurt er in Coevorden”, vroeg Sandra Katerberg zich af.

Ook Bouwmeester toonde zich bezorgd, maar is dus in de veronderstelling dat zich veel incidenten voordoen. “Ook deelnemers in het verkeer gebruiken lachgas en de gevaren worden ernstig onderschat. Wij zijn als gemeente bezig met een nieuw evenementenbeleid, dat zou het moment zijn om hierin regels voor lachgas op te nemen. Je zou in de APV bepaalde gebieden of bepaalde periodes kunnen aanwijzen voor een verbod op lachgas.”