Gees – Staatsbosbeheer Zuidoost-Drenthe houdt op woensdag 10 mei een zomeravondwandeling in boswachterij Gees. Een natuurgids neemt de deelnemers mee langs de mooiste en meest bijzondere plekjes en vertelt over de geschiedenis, bomen en dieren.

De wandeling is van 19.00 tot uiterlijk 21.00 uur. Deelname kost 6 euro p.p., voor kinderen tot en met 12 jaar geldt een deelnameprijs van 4 euro p.p. Het advies is stevige schoenen te dragen. De wandelingen zijn niet geschikt voor mindervaliden vanwege de onverharde paden. Honden zijn niet toegestaan. De startplaats is het parkeerterrein van Staatsbosbeheer aan de Tilweg in Gees.

Boswachterij Gees is aangelegd in de jaren dertig van de vorige eeuw en is een van de rustiger bosgebieden in Drenthe. Het loofbos van de boswachterij wordt doorbroken door vennen en heidevelden. Doordat het gebied hoger ligt dan het omringende land zijn er vanaf de oostkant van de boswachterij schitterende uitzichten over de lager gelegen graslanden. Sporen uit het verleden zijn nog goed zichtbaar, van pingoruïnes tot grafheuvels.

Aanmelding
Vooraf aanmelden is noodzakelijk via deze link. Er zijn nog twee zomeravondwandelingen in Gees op woensdag 14 juni en 12 juli. Op www.staatsbosbeheer.nl/zuidoostdrenthe staan ook andere activiteiten.

Foto: Staatsbosbeheer.