Coevorden – Na het succes van vorig jaar gaan de kinderen in Drenthe weer aan de slag met het Kindermenu 2.0! Dit is een initiatief vanuit Jong Leren Eten, provincie Drenthe en Drenthe Gezond waarbij de gemeente Coevorden zich graag aansluit.

De gemeente Coevorden daagt alle basisschoolleerlingen in de gemeente uit om een gezond kindergerecht te bedenken. Tot 13 december kunnen zij een recept aanleveren. De winnende schoolklas krijgt een kookworkshop onder leiding van een chef-kok.

Winnaars vorig jaar

Vorig jaar wonnen de leerlingen van groep 7/8 van de Willem Alexanderschool in Dalerpeel deze wedstrijd. Zij kregen een workshop in bistro Tante Sweel in Zweeloo. De kinderen bedachten de ei-tosti, die op de menukaart van het restaurant kwam.

Voorwaarden

Alle basisschoolklassen kunnen meedoen met bedenken van het winnende kindergerecht. Het Kindermenu 2.0 is voor en door alle kinderen die in een restaurant een kindermenu bestellen. Het menu moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zo moet er 100 gram groente worden gebruikt, mag het gerecht uit maximaal tien ingrediënten bestaan en moet het kleurrijk, betaalbaar en vooral erg lekker zijn.

De recepten kunnen tot 13 december worden  ingediend.

Chef-koks opgelet

De gemeente Coevorden is ook op zoek naar restaurants die willen meedoen aan deze kookwedstrijd. De chef-kok van het deelnemende restaurant komt in de vakjury en het is de bedoeling dat het winnende gerecht een plekje krijgt op de menukaart.

Vakjury

Een vakjury -bestaande uit een chef-kok, een regisseur van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en wethouder Jeroen Huizing- beoordeelt de inzendingen. Zij bepalen welk gerecht het lekkerst, vers, regionaal, gezondst en betaalbaarst is.

Alle winnende gerechten uit de twaalf Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek.

Aanmelden

Restaurants en basisscholen (vermeld de naam van de school en groep) kunnen zich aanmelden of informatie krijgen via a.wijnholds@coevorden.nl.

Foto: de winnende groep van vorig jaar in Tante Sweel.