Coevorden – De gemeente Coevorden stelt een half miljoen euro extra beschikbaar voor startersleningen. De gemeenteraad van Coevorden heeft hier onlangs mee ingestemd.

De startersleningen zijn een succes. Vorig jaar september kwam voor het eerst 3 ton voor starters beschikbaar. De animo ervoor was groot. Het geld was daardoor snel op. De gemeenteraad gaf in september al aan open te staan voor uitbreiding van de regeling als die succesvol zou zijn.

De starterslening is bedoeld voor mensen die in de gemeente Coevorden wonen of werken en voor het eerst een woning kopen. Starters kunnen maximaal 30.000 euro lenen. De lening overbrugt het verschil tussen de koopsom van de woning en het maximale bedrag dat de starter bij de bank kan lenen. Starters krijgen hiermee meer kansen om een woning te kunnen kopen.

Wethouder Steven Stegen is blij met de uitbreiding van het budget. “De woningmarkt is volop in beweging. Veel jongeren zijn op zoek naar een betaalbare woning. Tegelijkertijd is het lastiger om een hypotheek te krijgen. Deze lening kan starters net dat zetje geven om wel in de gemeente Coevorden te kunnen gaan wonen. Wij kunnen hiermee net het verschil maken.”

Kijk voor meer informatie op www.coevorden.nl/starterslening.