Coevorden – Van theaterdirecteur naar eigenaar van horecabedrijf…. Riëtte Kruize uit Dalen, geboren en getogen in Coevorden, start met een horecabedrijf in ‘t Geveltje. Daartoe tekende zij zojuist een huuroverkomst met de eigenaar van het pand, Helga van der Heide.

Droom

“Daarmee volg ik mijn droom. Het stond al lang op mijn verlanglijstje, maar ik kon steeds niet het juiste pand vinden. Een pand als dit komt niet zo snel voorbij. Dus toen ik deze kans kreeg, kon ik die niet laten lopen.” Riëtte was jaren actief in de theaterwereld als directeur van Stadstheater De Bond -waar zij ook de horeca onder haar hoede had- en momenteel nog als directeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal. Het betekent een hele ommezwaai en Riëtte heeft er reuze veel zin in.

Brunch- en borrelcafé

“Ik hoop begin augustus de zaak te openen. Het wordt een brunch- en borrelcafé. Er wordt goede Baristakoffie geschonken. Op de kaart staan onder andere huisgemaakt gebak, crèpes en wafels.” Het is een dagzaak, maar het is mogelijk om de ruimte ‘s avonds af te huren voor een feestje, zo laat Riëtte weten. “Gasten zijn straks van harte welkom, ook voor brunches, high tea en borrelplanken. Over het interieur komt een vintagesausje.”

Riëtte is in de regio al wel bekend, zij staat regelmatig op evenementen met haar Retro Party Cocktailbus.

Ook eigenaar van het pand, Helga van der Heide, is heel tevreden over de nieuwe huurder in wie zij veel vertrouwen heeft.