Regio – De jaarlijkse Drentse Fiets4Daagse wordt gehouden van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juli. Duizenden deelnemers genieten van de dorpen, steden, het natuurschoon en andere bezienswaardigheden. Er zijn zeven startplaatsen in Drenthe, waaronder Dalen. De inschrijving ervoor is inmiddels van start.

Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 30, 40 en 60 kilometer. Ook zijn er weer zogenoemde kidsroutes en er is een roll-onroute. Een dag meefietsen mag ook. Onderweg wordt niet gestempeld. Langs de routes zijn er diverse sfeervolle terrassen.

Maatregelen

Rekening houdend met de huidige RIVM-maatregelen en in het belang van de gezondheid van deelnemers en vrijwilligers zijn er enkele aanpassingen. Nieuw is dat de deelnemers starten in tijdsblokken om spreiding te creëren. Er kan alleen online ingeschreven worden. Inschrijven ter plaatse is niet mogelijk. Bovendien betekent vier dagen fietsen dat de startplaats voor alle dagen gelijk is. Op basis van de huidige maatregelen geldt een maximumaantal starters op één moment. Dit kan betekenen dat een startplaats het maximumaantal deelnemers bereikt.

Informatie en aanmelding

Meer informatie staat op www.fiets4daagse.nl. Op deze pagina kunnen fietsers kiezen voor een startplaats, waarna zij zich kunnen inschrijven. Het laatste nieuws staat op Facebook.