Coevorden/regio – Dat de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh in 1883 enkele maanden in Drenthe verbleef, in de huidige gemeenten Hoogeveen, Emmen en Coevorden, is inmiddels alom bekend. In Drenthe wordt dit verhaal vanaf 2023 succesvol meer beleefbaar en zichtbaar gemaakt door middel van het project Van Gogh Drenthe.

Ook jongeren maken kennis met de erfenis van Van Gogh. In Coevorden gebeurt dat door middel van een graffitiworkshop onder leiding van twee ervaren graffitikunstenaars van Klaver 5 uit Zwolle. In een ochtend- en een middagsessie op woensdag 6 en vrijdag 8 september maken tweedeklassers van De Nieuwe Veste uit Coevorden kennis met de beginselen van het schilderen met spuitbussen. Op de Markt in Coevorden gaan ze aan de slag met titels van beroemde werken van Van Gogh. In totaal worden zestien bouwhekken met doek tot kunstwerken getransformeerd.

Sessie vrijdag is voor iedereen

Ook andere belangstellenden kunnen meedoen. De sessie op vrijdag van 14.00 tot 15.30 uur is voor iedereen vanaf 10 jaar toegankelijk. Aanmelding is niet nodig.

Resultaten te zien bij EK Wielrennen

De bijzondere bouwhekken worden geplaatst bij diverse activiteiten en wedstrijden in het kader van het EK Wielrennen in Drenthe van 20 tot en met 24 september.