Coevorden – Eerder dit jaar deed Coop Martijn Seiger aan de Rembrandtlaan mee aan de Doekoe-actie voor gratis sport- en spelmaterialen voor basisscholen in de buurt. Martijn Seiger reikte vanochtend een pakket uit aan leerlingen van de Panta Rheischool in Coevorden en dat werd enthousiast ontvangen door de kinderen, de leerkrachten en schooldirecteur Corine Kuper.

“Tijdens de actie kregen klanten van Coop bij aankoop van geselecteerde actieproducten zogenaamde Doekoe-munten. Klanten konden die doneren aan de deelnemende scholen, de Parkschool, Panta Rheischool, Mijndert van der Thijnenschool en Wilhelminaschool”, vertelt Martijn Seiger. “Hoe meer punten, hoger het bedrag was dat de scholen konden besteden aan sport- en spelmaterialen.”

Corine Kuper en Martijn Seiger vinden dergelijke acties een goede manier om samen te werken. “Bovendien”, aldus Martijn, “de materialen zijn gerelateerd aan sport en bewegen en dat sluit goed aan op de komende Nationale Sportweek. Het is belangrijk, dat kinderen in beweging zijn of komen. Niet alleen op school, maar ook in de vrije tijd. Het is mooi om dat ook op deze manier te stimuleren.”