Coevorden – Op een koude zondagmiddag heeft Germanicus vooral in de eerste helft kansen laten liggen in de uitwedstrijd tegen Roden. In de zevende minuut legde Reinier de Boer de bal terug op Roelof van Dijk, maar zijn geplaatste schot spatte op de paal uiteen.

Na een kwartier spelen kon uitblinker Yska Last aan Roder zijde vanaf de middellijn ongehinderd oplopen en met een schot van ruim 30 meter verschalkte hij de doelman van Germanicus. Na deze achterstand drukte Germanicus de thuisclub continu op eigen helft. Diverse kansen werden om zeep geholpen door de voorwaartsen van Germanicus, in de 35ste minuut werd een voorzet van Jarne Pol door Reinier de Boer op de lat gekopt. Op slag van rust kon Yska Last wederom ongehinderd op doel schieten, 2-0.

Na rust presteerde Germanicus minder, in de 73ste maakte aanvoerder Rick Renkema van Roden er 3-0 van. In de 88ste minuut profiteerde Reinier de Boer van een blunder van de keeper van Roden en scoorde de 3-1.

Germanicus kan zich nu opmaken voor het Protos Weeringtoernooi. In het weekeinde van 14 januari gaat Germanicus naar het Spaanse Sevilla voor een trainingskamp. Op zondag 22 januari wordt de competitie hervat met meteen een zespuntenwedstrijd uit bij Emmen.