Oosterhesselen – Het bestuur van Hesselen Cultureel nam zondagmiddag afscheid van drie bestuursleden. Oprichter Harm Jan Lesschen van Hesselen Cultureel was maar liefst veertig jaar voorzitter. Jantje Eising en Suzan Hidding waren allebei achttien jaar actief in het bestuur.

Alle drie bestuursleden werden verrast met een glaskunstwerk van Atelier Greetglas uit Hoogeveen. Harm Jan Lesschen kreeg daarnaast een speciaal voor hem geschreven gedicht van Suze Sanders. Via een geluidsopname las zij het zelf voor en Lesschen kreeg een ingelijst exemplaar van het gedicht.

Complimenten

Het drietal werd toegesproken en uitgebreid bedankt voor alle inzet. Allerlei kwaliteiten en eigenschappen zorgden voor een goede taak- en rolverdeling binnen het bestuur. Harm Jan Lesschen was dus veertig jaar lang het boegbeeld van Hesselen Cultureel. In zijn toespraak benoemde hij de ontwikkeling van de stichting in de afgelopen veertig jaar en de mooie evenementen en activiteiten.

Ontstaan Hesselen Cultureel

In 1983 werd de kerk van Oosterhesselen gerestaureerd en opnieuw ingericht. Aanleiding voor de kerkvoogdij en de restauratiecommissie van de kerk om na te denken over culturele activiteiten in de kerk. Later dat jaar werd Hesselen Cultureel opgericht.

Hesselen Cultureel houdt maandelijks op zondagmiddag een optreden in de kerk van Oosterhesselen. Een koor, jazz, theater, klassiek concert of dixieland: het kan van alles zijn. Daarnaast is er één keer per twee jaar een thematentoonstelling treedt twee keer per jaar op zaterdagavond een band op. Afgelopen jaar, tijdens Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022, hield Hesselen Cultureel ‘Rondom de Oude Toren’ met verhalen, gedichten en muziek.

Foto: Harm Jan Lesschen, geflankeerd door Jantje Eising (links) en Suzan Hidding.