Coevorden – De bibliotheek in Coevorden gaat morgen, maandag 18 mei, weer open. De bibliotheken volgen de landelijke lijn van het kabinet. Daarnaast neemt de bibliotheek aanvullende maatregelen. De andere bibliotheken in de gemeente Coevorden volgen in een later stadium.

Maatregelen

De maatregelen zijn: houd anderhalve meter afstand, schud geen handen,  kom alleen naar de bibliotheek of met maximaal één persoon uit je huishouden. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid. Blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°). Blijf ook thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

In iedere bibliotheek geldt een maximumaantal klanten. Het gebruik van een mandje of bibliotheektas is verplicht. Zijn de mandjes of tassen allemaal in gebruik, dan dient de bibliotheekbezoeker te wachten tot er weer één beschikbaar is. Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen. Blijf niet langer in de bibliotheek dan nodig. Uitlenen en inleveren van bibliotheekmaterialen kan alleen via de zelfbediening, zo mogelijk contactloos. Betalen kan met pin.

Van faciliteiten zoals de leestafel, computers, kopieermachine, koffieapparaat en toiletten kan geen gebruik worden gemaakt. Ingeleverde boeken en andere materialen moeten eerst minimaal 72 uur in quarantaine. Ze zijn daarom tijdelijk niet beschikbaar voor uitlening. Tot slot: volg de aanwijzingen van de bibliotheekmedewerkers op.

Openingstijden

De bibliotheek is geopend op de reguliere tijden: maandag van 10.00 tot 17.00 uur, dinsdag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, donderdag van 13.00 tot 20.00 uur (met uitzondering van Hemelvaartsdag op 21 mei), vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Meer informatie staat op de website van Bibliotheek Coevorden en op de Facebookpagina.