Aalden/Oosterhesselen/Geesbrug – Alle leerkrachten van Scholengroep Aalden –de openbare basisscholen De Anwende in Aalden, De Woert in Oosterhesselen en De Zwarm in Geesbrug- hebben hun certificaat voor kindertalentenfluisteraar behaald.

Een kindertalentenfluisteraar is iemand die erin getraind is om op een speciale manier gesprekken met kinderen te voeren om de talenten van kinderen in beeld te krijgen. Het benoemen van deze talenten is ontzettend waardevol voor de kinderen. Dat zorgt ervoor, dat kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen, zodat zij meer veerkracht en weerbaarheid ontwikkelen. Kinderen worden zich ervan bewust dat talent niet gaat over het uitblinken in een bepaalde activiteit, maar dat het juist gaat over activiteiten die je leuk vindt, die je voldoening geven en die maken dat de tijd vliegt.

“Wij zijn ontzettend trots dat we dit label aan onze gevels mogen bevestigen. De leerkrachten zijn erg enthousiast en willen de kinderen graag laten groeien en bloeien door middel van talentgesprekken”, zo liet Lisette Snel, locatiecoördinator van De Woert en De Zwarm, weten.