De gemeente Coevorden overweegt om één centrale milieustraat in de gemeente op te richten. De milieustraten Fort Verlaat Coevorden en Milieustraat Coevorden zijn bijna dertig jaar oud en voldoen volgens de gemeente niet meer aan de eisen van nu. “Ook is er beperkt ruimte, waardoor afval niet gewogen kan worden. Goed afval scheiden is ook niet mogelijk.” Die twee locaties zouden dan worden gesloten.

Enquête

Inwoners kunnen door het invullen van een enquête laten weten hoe zij denken over één centrale locatie. Dat kan tot 7 april via deze link.

De nieuwe locatie zou centraal in de gemeente moeten komen. Eerder liet wethouder Jeroen Huizing weten, dat de voorkeur uitgaat naar een plek langs de weg tussen Dalen en Oosterhesselen. De gemeenteraad sprak zich al uit over het houden van een onderzoek naar de mogelijkheden. Alle fracties, met uitzondering van de VVD, stemden voor een onderzoek. Mede aan de hand van het onderzoek wordt in een later stadium een besluit genomen.

Extra kilometers

De inwoners van het noordelijkste deel van de gemeente moeten voor een bezoek aan de nieuwe milieustraat maximaal 13 kilometer extra rijden, voor het zuidelijke deel moet maximaal 6 kilometer verder worden gereden dan nu het geval is.

Vorig jaar hield Roberto di Tolve uit Schoonoord een petitie, die toen zo’n 1500 keer werd ondertekend, en werd gesteund door Dorpsbelangen Schoonoord.

Zie ook:

Meerderheid raad stemt in met onderzoek naar één milieustraat

Petitie tegen opheffing milieustraat 1500 maal ondertekend