Coevorden/Schoonoord – Roberto di Tolve uit Schoonoord overhandigde zojuist een petitie, inmiddels zo’n 1500 keer ondertekend, aan wethouder Jeroen Huizing. De petitie richt zich tegen de opheffing van de milieustraat in Zweeloo en wordt gesteund door Dorpsbelangen Schoonoord. Ook Jacco Tabak uit Schoonoord was aanwezig.

De gemeente Coevorden gaat onderzoek doen naar een nieuwe locatie voor de gemeentewerf en milieustraat. De gemeenteraad, met uitzondering van de VVD, is daarmee akkoord gegaan. Die kiest voor behoud van twee locaties en vindt dat vestigingen thuishoren op een bedrijventerrein.

Volgens de gemeente zijn de twee huidige locaties in Coevorden en Zweeloo toe aan vervanging. De voorkeur van het college gaat uit naar een plek langs de weg tussen Dalen en Oosterhesselen. Het moet een locatie worden waar inwoners gemakkelijk terecht kunnen en waarbij zoveel mogelijk grondstoffen gescheiden worden ingezameld.

Naast Dorpsbelang Schoonoord is ook Dorpsbelangen Wachtum ongerust over de mogelijke komst van een milieustraat nabij het dorp. Beide organisaties zullen binnenkort inspreken tijdens een commissievergadering.

Di Tolve: “Als Dorpsbelangen Schoonoord bereikten ons berichten over de opheffing van milieustraten in Zweeloo en Coevorden en dat er in de gemeente één nieuwe milieustraat zou komen. Wat heeft dat voor consequenties? Wij hebben het gemist, dat inwoners worden betrokken bij de plannen.” Dorpsbelangen Schoonoord vreest voor een toename van dumping in de bossen.

In zijn reactie zei Jeroen Huizing: “Het is goed, dat jullie op deze manier jullie rol pakken. Er zijn zo’n 1500 handtekeningen en dat is een duidelijk signaal.” Hij liet weten, dat het onderzoek nog niet is gestart. Hij sprak over het advies van de rekenkamercommissie om te zorgen voor één milieustraat. “Ten opzichte van het aantal inwoners zijn twee milieustraten veel, al hebben we een groot grondgebied.” Di Tolve noemde nog de aanwezigheid van een weegbrug bij de Welkoop nabij de milieustraat in Zweeloo.

Huizing besloot: “We willen alles goed in beeld gebracht hebben. We nemen de petitie zeker mee bij het onderzoek.”

Zie ook:

Meerderheid raad stemt in met onderzoek naar één milieustraat