Coevorden – De politie van Coevorden waarschuwt nogmaals voor pinpasfraude. “Dat kunnen we niet vaak genoeg doen, want criminelen verzinnen steeds nieuwe manieren van oplichting. Ze hebben allerlei manieren om je betaalpas te verwisselen of te stelen.”

Vaak gaat het om ouderen, maar het overkomt ook mensen in andere leeftijdsgroepen. Er wordt bijvoorbeeld gebeld op de vaste lijn. Een persoon aan de andere kant van de lijn zegt dat hij/zij werkt voor een pakketbezorgingsdienst en dat er iemand langs komt om een pakje te bezorgen.

“Als de afspraak is gemaakt, komt de ‘bezorger’ langs. Wel moet er nog 1 euro worden betaald via een mobiel pinapparaat om het pakketje af te mogen geven. Na het invoeren van de pincode vindt een wisseltruc plaats en krijgt de gedupeerde een andere betaalpas terug. De wissel gaat zo snel dat het slachtoffer dat niet in de gaten heeft. Niet veel later blijkt dat er meerdere keren is gepind met de gestolen pinpas. Trap er niet in en waarschuw je omgeving om alert te zijn. Vertrouw je het niet, neem dan het pakje niet aan en bel de politie. Bent u slachtoffer geworden? Bel dan zo snel mogelijk uw bank en doe altijd aangifte bij de politie!”