Geesbrug – Burgemeester Bert Bouwmeester had vandaag zijn allerlaatste officiële ‘optreden’ als burgemeester van de gemeente Coevorden. Hij ging naar basisschool De Wegwijzer in Geesbrug in het kader van Oktober Kindermaand. Dit allerlaatste bezoek was aanleiding voor alle leerlingen van de school om er een extra feestelijke bijeenkomst van te maken.

De kinderen, directeur Carolina Camies en meester Daniël de Leeuw ontvingen Bouwmeester op bijzondere wijze. Bij het hek was al een stoeptekening gemaakt en door middel van letters heetten zij hem van harte welkom. Bovendien hadden leerlingen een gedicht gemaakt en werd hij bedankt voor zijn inzet met een leuk presentje.

Quizmaster

Daarna was het tijd voor het grote kunst- en cultuurspel voor de groepen van de bovenbouw, waarbij Bouwmeester als quizmaster fungeerde. Hij gaf eerst uitleg over Oktober Kindermaand. Deze maand mogen kinderen in de basisschoolleeftijd gratis naar musea, theater en andere culturele instellingen. De quiz bestond uit 25 vragen en meester Daniël hield de score zorgvuldig bij. Het spel was in de vorm van ‘Ren je rot’, waarbij kinderen naar aanleiding van de meerkeuzevragen in het juiste vak moesten gaan staan.

De burgemeester toonde zich een strenge, maar rechtvaardige quizmaster en uiteindelijk kwam één van de drie groepen leerlingen als winnaar uit de bus. Deze kinderen kregen als eerste het boekje, waarin alle activiteiten staan vermeld. Natuurlijk was zo’n boekje er ook voor alle andere kinderen.

Tot slot had de burgemeester ook nog een verrassing tijdens dit laatste officiële bezoek. Alle kinderen kregen een gebakje met daarop de afbeelding van een ambtsketen. Dat liet iedereen zich goed smaken.

Twintig jaar

Oktober Kindermaand is een traditie in Drenthe en wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur. Het bestaat nu twintig jaar en dat wordt gevierd met een extra boekje, waarin de kinderen worden gewezen op de bijzondere, exclusieve cultuur die er in Drenthe te vinden is. Vandaag kregen scholen in alle twaalf Drentse gemeenten bezoek van de burgemeester.

Deelnemers

Deelnemers in de gemeente Coevorden zijn Bibliotheek Coevorden, Bibliotheek Sleen, het Coevorder Kunstcollectief, Kinder- en Jeugdkoor Kids Sound, Galerie Kunst op Vijf, Museummolen Jan Pol, Openluchtmuseum Ellert & Brammert en Stedelijk Museum Coevorden.

Het complete activiteitenoverzicht is HIER te vinden.