Coevorden – De gemeente heeft een parkeermodel laten maken door adviesbureau BVA Verkeersadviezen.

Voor dit model deed BVA in 2019 onderzoek naar het parkeren in Coevorden: Waar kun je parkeren? Waar wordt geparkeerd? Hoeveel auto’s staan er geparkeerden op welke tijden? Wie parkeert daar, zijn dat bezoekers, inwoners, werknemers? Zo weet de gemeente nu wat populaire plekken zijn om te parkeren, wanneer het druk en rustig is en hoe lang mensen parkeren. Ook bekend is hoe ver het lopen is van de parkeerplaats naar woningen, winkels en andere voorzieningen.

Het parkeermodel geeft informatie over het gebruik van de parkeerplaatsen in een gebied en wat er gebeurt met bijvoorbeeld de parkeerdruk en de loopafstanden als parkeerplaatsen worden verplaatst, verwijderd of toegevoegd. Ook verandert de vraag naar parkeerplaatsen als er in de binnenstad nieuwe woningen of voorzieningen bij komen. De informatie, aldus de gemeente, helpt om onderbouwde keuzes te maken als het gaat om bereikbaarheid en parkeren.

Eerder al -vorig jaar juli- presenteerde De Zwarte Hond plannen voor de binnenstad. Daarbij werd onder meer bekend, dat het parkeren op de Markt voor een groot deel wordt verplaatst en verspreid over de binnenstad. Op de Molenbelt en het Bogasterrein komen nieuwe parkeerplaatsen.

Uitleg

Momenteel is het door de coronacrisis niet mogelijk om een informatiebijeenkomst te houden. Zodra dit weer kan, wordt een bijeenkomst gehouden. Wie nu al vragen heeft, kan mailen naar binnenstad@coevorden.nl. Meer informatie over andere zaken in de binnenstad staat op www.coevorden.nl/binnenstad, Facebook en op de website van Stad Coevorden.