Coevorden/Holsloot – De gemeenteraad van Coevorden komt in actie voor de spierziekte ALS. Op zaterdag 22 oktober loopt elk raadslid een stuk van het 200 kilometer lange Cultuurpad Coevorden. De raadsleden zoeken sponsoren voor een donatie aan de Stichting ALS. Aanleiding voor deze actie is de ziekte van oud-raadslid Lidy Klein-Gunnewiek. Zij nam in maart afscheid van de gemeenteraad en snel daarna werd ALS bij haar geconstateerd. Haar gezondheid gaat snel achteruit. Sandra Katerberg, raadslid van het CDA, nam het initiatief voor haar fractiegenoot. Bij het opzetten van de actie kreeg zij hulp van Erik Holties, BBC2014.

Met deze actie wil de gemeenteraad een steuntje in de rug bieden. De raadsleden nodigen iedereen van harte uit ook in actie te komen, mee te lopen of te doneren.

Steun

De gemeenteraad van Coevorden wil graag iets doen om Lidy en haar familie te laten weten en voelen dat er aan hen wordt gedacht. Dat doen ze door als collectief de 200 kilometer op één dag te lopen daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting ALS.

Routes

Elk raadslid neemt één van de 23 routes voor zijn of haar rekening en zoekt hiervoor zoveel mogelijk mensen die mee lopen en of die het lopen sponsoren. De deelnemers starten allemaal op zaterdag 22 oktober om 11.00 uur met hun eigen route. Ook burgercommissieleden, wethouder Jeroen Huizing, burgemeester Renze Bergsma, de griffier en plaatsvervangend griffier lopen mee. De route gaat ook langs Holsloot waar de familie Klein Gunnewiek woont.

Meelopen

Iedereen die wil meelopen, kan zich zaterdag 22 oktober om 11.00 uur bij het startpunt van elke route melden. De startlocaties zijn te vinden bij de routes op www.welkomincoevorden.nl/cultuurpad.

Donaties

Donaties kunnen via de actiepagina op de website van Stichting ALS.

Cultuurpad Coevorden

Het Cultuurpad Coevorden is een wandelroute van meer dan 200 kilometer door de gehele gemeente Coevorden. De route is een initiatief vanwege het Culturele jaar en is samengesteld door bewoners van het gebied. Maar liefst 23 routes leiden de wandelaar door de hele gemeente. Voor meer informatie en routes zie Cultureel Coevorden • Cultuurpad Gemeente Coevorden.

Activiteitendag kinderen

De familie Klein Gunnewiek houdt de dag ervoor onder het motto ‘Handen ineen voor mama’. Op vrijdag 21 oktober zijn er van 11.00 tot 16.00 uur allerlei kinderactiviteiten aan de Schoolstraat 18 in Holsloot. Kinderen gaan het echte buitenleven beleven. Bij de ingang van het Logeerhuis Klein Drenthe zijn bingokaarten te koop. De kaart wordt gevuld door het uitvoeren van activiteiten. Met een volle bingokaart krijgt elk kind een broodje knakworst, gemaakt op het kampvuur, met een beker ranja. Voor volwassenen is er een kraam met koffie, thee en kruidkoek. Ook hiervoor is er een speciale actiepagina opgezet.

Foto: Lidy te midden van haar familieleden. Op de poster hieronder staat een QR-code naar de actiepagina.