Erm – De gemeente Coevorden voert vandaag een onderzoek uit rondom het meer bij Erm op de vakantieparken Primo, Secundo en Ermerstrand. Het doel is om meer informatie te krijgen over het gebruik van de chalets, huisjes en stacaravans en de eigenaren en bewoners van het park. Dit is de volgende stap om de parken weer terug te brengen naar recreatie en toerisme.

Samen met de politie en Vitale Vakantieparken Drenthe voert de gemeente Coevorden het onderzoek uit. Iedereen die het park opkomt of afgaat en op het park verblijft, krijgt een aantal vragen over het gebruik van de chalets, huisjes en stacaravans. Daarmee wil de gemeente meer inzicht krijgen in mogelijke permanente bewoning, sociale problematiek of eventueel aanwezige criminaliteit.

Duidelijkheid scheppen

Een vitaal vakantiepark is een plek waar mensen uit binnen- en buitenland graag hun vakantie doorbrengen. Een paar vakantieparken in Coevorden zijn minder vitaal. Deze parken dragen vaak niet meer bij aan recreatie en toerisme. “Hier wonen mensen permanent, terwijl dit niet is toegestaan. En dat gaat niet samen met recreëren. Of er is sprake van mogelijke sociale problematiek, criminaliteit of ondermijning. De gemeente wil daarom, samen met park- en huisjeseigenaren, aan de slag om dit te veranderen om duidelijkheid te scheppen voor de huidige bewoners en recreanten over de parkbewoning. Bewoners krijgen de tijd om nieuwe huisvesting te vinden. De gemeente biedt ondersteuning aan in een traject om een nieuwe woning te vinden.”

Vitale Vakantieparken Coevorden

Er zijn ook vitale vakantieparken in Coevorden. Met deze parken wordt gewerkt aan kwaliteit, duurzame ontwikkeling en de toekomst. De gemeente Coevorden gaat de komende jaren met een aantal vakantieparken optrekken in het programma ‘Vitale Vakantieparken Coevorden’, zodat de recreatieve sector van Coevorden steeds beter op de kaart komt te staan. “Vitale vakantieparken dragen bij aan de leefbaarheid en veiligheid, de economische situatie en de werkgelegenheid in de gemeente.”

Meer informatie over het onderzoek in Erm en vitale vakantieparken staat op www.coevorden.nl/vitale-vakantieparken.