Emmen/regio – FC Emmen speelt komend seizoen in fraaie tenues van Hummel. De Drentse profclub gaat vrijdag 7 augustus om 18.45 uur voor het eerst in een nieuw tenue het veld op in een oefenduel tegen SC Cambuur.

Thuistenue

Voor de thuiswedstrijden in stadion De Oude Meerdijk koos FC Emmen voor het vertrouwde rood-wit-rood, met de bekende Drentse accenten: een rood shirt met een witte baan, waarin op de voorkant naast het clublogo en hummel ook de provincienaam prijkt. Ten opzichte van het shirt van vorig seizoen zijn er zwarte details als accent toegevoegd aan het shirt. Onderaan de rug en op de schouders prijkt de Drentse vlag met in de nek #HIERKOMIKWEG. Aan de binnenkant van de kraag worden de spelers aangemoedigd door een regel uit een songtekst van Op Fietse van Skik: ‘Wie döt mij wat’.

Uittenue
Het uittenue heeft als hoofdkleur donkerblauw, gekozen door de supporters. Het shirt wordt gekenmerkt door de rood-witte banen over de borst in de clubkleuren. De logo’s en teksten zijn gelijk aan die op het thuistenue.

Bestellen

Het nieuwe tenue is te bestellen via de website van FC Emmen. De tenues worden uiterlijk 14 oktober afgeleverd. Bij het bestellen hebben supporters de mogelijkheid om het shirt zonder de naam hoofdsponsor te bestellen. Daarbij kan worden aangegeven -indien er voor oktober een hoofdsponsor bekend is- of men het shirt alsnog met het logo van hoofdsponsor wil. Shirts zonder hoofdsponsor kunnen na bekendmaking van de hoofdsponsor later alsnog gratis het logo op het shirt laten drukken.