Oosterhesselen – Het was zaterdagavond een bijzondere avond in Oosterhesselen. Zo’n tweehonderd mensen kwamen af op het evenement ‘Rondom de oude toren’ van Hesselen Cultureel. Er waren tal van verhalen te beluisteren en dat past precies bij het thema van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022: Verbonden in verhalen.

Liesbeth Mennink heette de aanwezigen welkom namens Hesselen Cultureel en gaf uitleg over de gang van zaken. Daarna konden de deelnemers hun keuze maken voor de eerste ronde.

Muziekvereniging Excelsior vertelde een muzikaal verhaal over de vele plaatsen in de gemeente (zie/hoor het filmpje onderaan dit bericht). Leerlingen van basisschool De Woert en het Esdal College toonden de resultaten van hun culturele project in de vorm van een gedicht, rap, kunstwerk of ander culturele uiting.

Harm Jan Lesschen vertelde het verhaal van burgemeester De Kock in de kerk, Jans Kelder verhaalde over het ontstaan van voetbalvereniging VIOS. Andere onderwerpen waren ondernemers door de jaren heen door Geert Brinkman, jeugdsoos Paparazzo door Eddy Rozema en het leven van Hans Lugies door zijn dochter Ineke Lugies. Verder was er een minidocumentaire van Hanna Bos en kon een workshop Woordkunst worden gevolgd.

Later op de avond was er muziek van folktrio The Assassenachs.

Vervolg

Met de verhalen hoopt het bestuur van Hesselen Cultureel bezoekers te hebben geïnspireerd om te gaan dichten over de verhalen of plekken in Oosterhesselen, Gees en Zwinderen. Wie geïnspireerd raakt, kan tot 15 juli gedichten insturen bij Hesselen Cultureel. Op zaterdag 3 september is er weer een evenement op de Brink bij de kerk met de presentatie van de gedichten en wederom muziek.

Meer foto’s staan op de Facebookpagina van Hesselen Cultureel.