Emmen/Coevorden – Het Glazen Huis Emmen heeft 38.691,25 opgebracht voor Stichting Jarige Job. Vier dagen lang stond het Glazen Huis op de stadsvloer van Emmen, waarbij de vrijwilligers van streekomroep ZO!34 voor de gemeenten Emmen en Coevorden en het Drenthe College de handen ineen sloegen om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen.

“Ik had dit nooit verwacht”, zegt de totaal verraste en enthousiaste organisator Wesly Struik van ZO!34. “Het is een jaar waarbij mensen het financieel niet makkelijk hebben, dus dat er dan zo’n bedrag wordt opgehaald is ongekend.”

Stichting Jarige Job zet zich in voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Met de opbrengst van het Glazen Huis kan Jarige Job 1.105 verjaardagsboxen schenken. In een verjaardagsbox zitten onder andere cadeautjes, traktaties voor school en versieringen. Door heel het land worden per jaar duizenden kinderen geholpen door de stichting. Ook in Zuidoost-Drenthe worden kinderen blij gemaakt met verjaardagsboxen. De stichting werkt in deze regio samen met de voedselbank en Stichting Leergeld.