Coevorden – De heer Ab Lanjouw (90) en mevrouw Annie Lanjouw-Mepschen (88) zijn vandaag 65 jaar getrouwd. Het paar trouwde destijds om drie uur in het Kasteel in Coevorden. Juist op deze tijd kwam burgemeester Renze Bergsma op bezoek om het paar te feliciteren. Het huwelijksfeest werd afgelopen zondag met vrienden en familie reeds gevierd in dorpshuis De Schalm in Steenwijksmoer.

Het tweetal leerde elkaar kennen tijdens een feestweek in Coevorden. Annie Mepschen uit Nieuw-Schoonebeek werkte bij bakker Eising in Coevorden waar onder meer Ab langskwam. De volgende dag al zette Ab uit Dalerveen op zijn fiets koers naar Nieuw-Schoonebeek. Na wat afspraakjes was de verkering aan. Na hun huwelijk gingen zij in Coevorden wonen en verhuisden maar liefst zeven keer, te beginnen in Tuindorp en tot vier jaar geleden aan de Cotoneaster. In hun aanleunwoning bij De Schutse voelen zij zich heel erg thuis en genieten van het uitzicht op het park. “We hebben het mooiste uitzicht van De Schutse.”

De heer en mevrouw Lanjouw kregen drie dochters en later kwamen daar drie schoonzoons bij. Er zijn zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. De heer Lanjouw werkte vanaf zijn veertiende bij de kartonfabriek, toen Hollandia geheten. In die tijd was het zo, dat kinderen op jonge leeftijd al volledig aan het werk gingen. In 1980, toen hij 47 jaar oud was, werd hij volledig arbeidsongeschikt verklaard vanwege astma. Zijn vrouw runde het huishouden en ging, toen Lanjouw thuis kwam, aan het werk bij Heersmink, later Rohlan, waar zij gordijnen naaide. Vroeger wilde zij wel de opleiding tot naaister volgen, maar er moest gewerkt worden. Zij werkte toen onder meer bij een slagerij.

Beide echtelieden kwamen uit grote gezinnen. Ab Lanjouw was ongeveer de middelste uit een gezin met elf kinderen. Twee van zijn zussen leven nog. Het gezin Mepschen telde tien kinderen, van wie er -naast mevrouw Lanjouw- nog vier zussen en een broer leven.

Het paar geniet volop van de oude dag. Regelmatig gaan zij naar De Schutse voor bijvoorbeeld de vrijdagmiddagborrel, de bingo en muziek.