Coevorden – Iedereen is zondag 24 december van harte welkom in “de gezelligste huiskamer van Coevorden” in het Cultuurhuis aan Kasteel 3, zo laten de organisatoren Coevorden Co-Helpers en Theater Hofpoort weten. Er zijn van 14.00 tot 15.30 uur allerlei leuke bezigheden, mede mogelijk gemaakt door sponsoren.

De kerstjuffen Marle en Romy zijn present met allerlei leuke knutselactiviteiten en er zijn hapjes en drankjes. Herman Roozen is aanwezig namens spellenclub De Vrolijcke Gans. Elke 8ste, 18de en 28ste van de maand houdt de club een spelletjesmiddag- of avond aan de Rabenhaubtstraat 1. Zondag neemt Herman (nog tot het einde van het jaar Stripmaker des Vaderlands van 2021 t/m 2023) zijn mooiste spellen mee om samen met bezoekers de spellen te doen. Verder zorgt Marion Maters voor livemuziek.

Van 14.30 tot 15.15 uur is er een mini-kerstbingo met prijzen als waardebonnen van winkeliers. Er worden twee rondes gespeeld. Deelname is gratis, er is plek voor dertig personen. Aanmelden kan via een privébericht als reactie op onderstaand bericht of via coevordencohelpers@gmail.com.

Trekhaak gezocht

Om 16.00 uur begint in Theater Hofpoort aan Kasteel 1 de voorstelling ‘Trekhaak gezocht’ van Tjerk Ridder. Het thema is ‘Je hebt anderen nodig om verder te komen’. Een kaartje voor deze voorstelling kost 5 euro. Kaarten bestellen kan via deze link of, indien er nog kaarten zijn, aan de kassa.

Theatermaker, muzikant en schrijver Tjerk Ridder liftte van Utrecht naar Istanbul met een caravan. Hij ging letterlijk op zoek naar een trekhaak en daarmee naar welwillendheid, gastvrijheid en vertrouwen. Geïnspireerd door de ervaringen van de 3700 km lange reis ontstond de theatervoorstelling ‘Trekhaak gezocht!’. Met liedjes, verhalen en filmmateriaal neemt Tjerk het publiek mee in zijn unieke ervaring over oorsprong, dromen, daadkracht, eenzaamheid, gastvrijheid, vooroordelen en vertrouwen.