Dalerpeel – Met donder en geweld werd vrijdagavond het Outdoor Fitnesspark in Dalerpeel geopend. De regen viel met bakken uit de lucht en het onweerde bovendien. De openingshandeling werd verricht door wethouder Joop Brink en wielrenster Lieke Nooijen uit Nieuwe Krim.

Het fitnesspark is gerealiseerd op het voormalige trainingsveld van het sportpark aan de Nassaustraat, waar bovendien een nieuw clubgebouw van touwtrekvereniging De Roppers is neergezet.

Op de vingers getikt

Voorzitter Johan Kroesen van Plaatselijk Belang Dalerpeel leidde de openingshandeling in. “Met dank aan de gemeente vanwege de bezuinigingen is dit gerealiseerd. We moesten een veld inleveren en dat hebben we vervolgens op deze manier ingevuld. We hebben als Plaatselijk Belang gesprekken gevoerd met De Roppers, NKVV en de ACD, activiteitencommissie Dalerpeel. Bert Kleine heeft gefungeerd als projectleider. We hebben een deel van het voormalige veld verhard, waarvoor we met zo’n veertig man in touw zijn geweest. De Roppers konden een gebouw op de kop tikken en dat hebben we op dit deel van het sportpark geplaatst. Echter, de gemeente tikte ons op de vingers, want er moest eerst een wijziging van het bestemmingsplan komen. Toen waren we zo een half jaar verder.”

Stimuleringsfonds

Kroesen vertelde, dat aan de realisering van het outdoorpark een behoorlijk prijskaartje hing. “We hebben toen een aanvraag voor het stimuleringsfonds gedaan en we kregen de volledige gevraagde bijdrage en daar zijn we dankbaar voor. Daarnaast hebben we zeven sponsors gevonden, die we ook bijzonder bedanken.”

Onthulling

Daarna vond de onthulling plaats. Joop Brink deelde eerst complimenten uit aan Lieke Nooijen, die het heel goed doet in de wielersport. Begin dit jaar werd zij tot winnaar uitgeroepen in de categorie sportman/-vrouw in de gemeente Coevorden en vervolgens werd zij ook sportvrouw van Drenthe.

Complimenten

Brink complimenteerde de verenigingen in Dalerpeel. “Dat hebben jullie met z’n allen gedaan. Heel bijzonder is, ik heb het nog niet eerder meegemaakt, dat er een trainer is die adviezen geeft en trainingsschema’s maakt.” Enkele begeleiders en trainers volgden afgelopen week een training, verzorgd door Jesper Kroesen van Fysio Totaal. Het bedrijf Norwell, leverancier van de toestellen, heeft voor het park een eigen app ontwikkeld. Zo kunnen sporters hun eigen trainingsprogramma volgen. Via een QR-code op het informatiebord op het park is de app te downloaden.

Lieke

Lieke Nooijen vertelde tot slot wat over haar wieleractiviteiten. Zij traint zo’n 32 uur per week. Afgelopen week deed zij mee aan het Europees kampioenschap in de categorie beloften in Frankrijk. Zij werd vorig jaar derde op het WK wielrennen voor junioren in Engeland. Bovendien won zij het klimmerstrofee-klassement van de KNWU. Voor de komende tijd staan wedstrijden in België en Frankrijk op de agenda.