Coevorden – Met enige regelmaat zijn automobilisten te bespeuren in de Friesestraat-Noord ondanks een verbodsbord. Daarnaast prijkt een bord voor eenrichtingsverkeer. De bestuurders maken de bocht naar de Schoolstraat, maar daar zijn wegversperringen. Daardoor keren er heel wat auto’s om vervolgens tegen de rijrichting in terug te rijden naar het Stationsplein. Vrijdagmiddag stoof er een auto met zeker 80 km/u tegen de rijrichting in door de straat. “Hiervoor hebben we de gemeente gewaarschuwd”, aldus een omwonende.

Desondanks lukte het donderdag een automobilist met een kleine bestelauto tussen de versperringen door te rijden. Momenteel is de Wilhelminasingel tussen het Stationsplein en het voormalige postkantoor afgesloten vanwege werkzaamheden. Automobilisten denken vermoedelijk dit te kunnen omzeilen door de Friesestraat in te rijden.

De Friesestraat-Noord tussen de rotonde en de Schoolstraat is pas voor auto’s toegankelijk als de Schoolstraat, de Bakkersteeg en de uitrit naar de Wilhelminasingel zijn aangepast. Dat zal aan het einde van het jaar zijn gerealiseerd.

De gemeente weet ervan. Na de werkdag worden hekken aan het begin van de Friesestraat geplaatst, maar die worden door automobilisten aan de kant gezet. De politie is volgens de gemeente op de hoogte.

Lees ook:

Meerderheid raad stemt in met auto’s in Friesestraat-Noord

Handtekeningen tegen auto’s in Friesestraat