Coevorden – De jury voor het Kindermenu 2.0 heeft de inzendingen van de acht deelnemende klassen bekeken. De kandidaten die nog in de race zijn voor het winnende gerecht van Kindermenu zijn groep 7 van de Buitenvreeschool, groep 5b van de Mijndert van der Thijnenschool en groep 5b van de Willibrordusschool. De winnaar wordt donderdag 6 februari bekendgemaakt.

De jury heeft gelet op de creativiteit, of het recept ‘restaurantwaardig’ is en of de klassen zich hebben gehouden aan de opdracht. De jury bestaat uit wethouder Jeroen Huizing, chef-kok Albert Steenbergen van Route34, chef-kok Nick Arends van Stadscafé Vancouver, diëtiste Dirkje van Asselt en Alieke Wijnholds, beleidsmedewerker leefstijl en bewegen bij de gemeente.

De gerechten moeten uit minimaal 100 gram groente en uit maximaal tien ingrediënten bestaan. Een kleurrijk en duurzaam gerecht (door het gebruik van bijvoorbeeld lokale en/of seizoensproducten) is ook een pre.

Het winnende gerecht krijgt een plekje op het menu van Route34 in Erm en de winnende klas wint een kookworkshop van chef-kok Albert Steenbergen van Route34.

De drie recepten zijn HIER te vinden.

Lees ook:

Wie wint Kindermenu 2.0?