Dalen – Bakkerij Kalkdijk neemt per 24 februari de winkel van Echte Bakker Eising aan De Waag 6 in Dalen over.

De reden van de overname heeft te maken met de verschillende ambities. Herk-Jan en Linda Westerhof van Echte Bakker Eising willen graag een stapje terug doen. Henry Bosch en Ageeth Bosch-Kalkdijk van Bakkerij Kalkdijk hebben juist de ambitie om te groeien, zo melden de ondernemers.

Echte Bakker Eising zal de focus gaan leggen op de bakkerswinkel in Hollandscheveld en de klanten in de nabije omgeving. De winkel in Wachtum gaat dicht.

Bakkerij Kalkdijk heeft al een winkel in Coevorden en aan de Schoolstraat in Dalen. Na de overname van de winkel aan De Waag sluit Kalkdijk de winkel aan de Schoolstraat.

Goede verstandhouding

“’Ondanks dat er al jaren twee bakkerswinkels in het dorp zijn, is er onderling altijd een goede verstandhouding geweest. Dit zal in de toekomst niet veranderen en we zullen elkaar waar nodig op weg helpen en ondersteunen’’, aldus Henry Bosch en Ageeth Bosch-Kalkdijk van Bakkerij Kalkdijk.

Bekende gezichten

De bekende gezichten van de beide winkels in Dalen zullen klanten dagelijks blijven zien. Daarnaast krijgt het productieteam van Bakkerij Kalkdijk op het Kleine Veld versterking van twee ervaren brood- en banketbakkers van Echte Bakker Eising. Dit is nodig om de groei op te kunnen vangen en de ambachtelijke kwaliteit te kunnen waarborgen.

Hoofdfoto: Henry en Ageeth Bos.