Coevorden – Ter afsluiting van de periode in De Fabriek van Theater Hofpoort is er zondag 30 april van 12.00 tot 17.00 uur een festival met tal van activiteiten.

Programma

Tijdens het festival in De Fabriek aan de Sint Jansstraat 4 is van alles te doen. Vanaf 13.00 uur is er muziek van Sherida & Friends, dit gelegenheidstrio bestaat uit Sherida Landhuis, Richard Nijstad en John Krikken. Van 13.00 tot 16.00 uur is er Het Kleurfeest: Gerard de Bruyne en José Vingerling kwamen al eerder naar Coevorden, nu nemen zij Maarten Teekens en zijn muziek mee.

Bezoekers kunnen op de foto met de Hofpoort-Eend (Citroën 2CV). Er zijn workshops emmerdrummen, kinderen kunnen zijn laten schminken en er zijn allerlei hapjes en drankjes.

Wijnhandel De Geheime Dienst verzorgt om 13.45 en 15.45 uur proeverijen (proeverij van drie wijnen voor 7,50 euro) en Bert Calkhoven van De Gulzige Gans geeft om 15.00 uur een biercollege, waarvoor de deelname gratis is. Bert Calkhoven brouwde in zijn Coevorder brouwerij al het bier ‘Debuut’ voor het theater, nu wordt het tweede bier onthuld.

Tijdens de middag presenteren diverse culturele partners, waaronder Museum Thijnhof en het Synagoge-Museum. Inge Tibben uit Dalen zingt chansons en Romy Scholten uit Coevorden is van 13.00 tot 16.00 uur present om te schminken. Romy is allround make-upartist. Nick Arends van Stadscafé Vancouver is vanaf 13.00 uur aanwezig met heerlijke burgers (ook vegetarisch).

Daarenboven wordt het programma voor het nieuwe seizoen van Theater Hofpoort gepresenteerd. Er is een exclusieve voorverkoop voor Vrienden van Theater Hofpoort.

Tijdelijke locatie

In de coronatijd richtte Theater Hofpoort een tijdelijke locatie op in de voormalige machinefabriek aan de Sint Jansstraat, kortweg De Fabriek, die zeer sfeervol werd ingericht. Met ingang van het nieuwe seizoen vinden alle voorstellingen als vanouds plaats in de theaterzaal Hofpoort in Hof van Coevorden. De financiering voor de huur en exploitatie van De Fabriek werd betaald uit coronasteun. Als De Fabriek in gebruik zou blijven, vragen de nodige aanpassingen veel investeringen.