Het weer van vandaag op Koningsdag viel reuze mee, zodat velen erop uit trokken voor een bezoek aan de activiteiten in stad en dorpen.

Het feest begon in Coevorden al vroeg: om zeven uur ging de kleedjesmarkt van start, een uur later ging de bloemen- en plantenmarkt open. Het duurde maar even en alle terrassen zaten vol. Er waren dankzij Scouting Coevorden en Jeugdbrandweer activiteiten voor kinderen. Vanaf twee uur was er muziek van Barley Wine, Dizze en Oxford Miners. Dat trok veel belangstellenden naar de Markt.

In Aalden vonden de activiteiten ditmaal plaats op de brink in Oud-Aalden, een prachtlocatie. Er stond onder andere een enorme stormbaan en Henk Busscher gaf er een workshop djembé.

Na een mini-vrijmarkt bij de BWB-school in Dalen waren er vanmiddag traditiegetrouw allerlei activiteiten op het plein voor de kerk in Dalen dankzij Stichting Volksvermaken en Oranjecomité Dalen.

Op de Brink in Oosterhesselen zorgde Volksvermaken Oosterhesselen voor enkele spelletjes, ’s morgens was er in café Deen een klaverjas- en kruisjasochtend. Degenen die zich hadden aangemeld, spoedden zich rond het middaguur naar Deen waar een brunch klaar stond. Na afloop van de spelletjes draaide het rad van fortuin.

In en rond de Brink in Sleen werd Koningsdag gevierd met onder meer Klimara, straattheater, een kleedjesverkoop en een zeskamp.