Emmen- Het bestuur van FC Emmen heeft een Raad van Commissarissen benoemd en geïnstalleerd. Conform de statuten heeft deze raad de taak om toezicht te houden op impactvolle keuzes voor de lange termijn van de club, zoals de naam, de clubkleuren en het logo, de locatie waar gespeeld wordt en de jeugdopleiding. Dit betekent dat FC Emmen niet zomaar de jeugdopleiding kan samenvoegen met een andere club of verhuizen naar een andere plek.

Hoewel de RvC haar toezichthoudende rol op afstand van de dagelijkse operatie zal vervullen, kan zij met de aanwezige kennis en kunde de club met advies bijstaan in de grootste uitdaging en meest belangrijke levensader voor de komende decennia:  het nieuw te ontwikkelen stadion. De Raad van Commissarissen bestaat uit drie personen, die hun taak uit clubliefde onbezoldigd zullen uitoefenen.

Jan Zwiers

Jan Zwiers (55) uit Aalden is momenteel wethouder van de gemeente Hoogeveen. Jan maakte als wethouder van de gemeente Coevorden de overstap naar FC Emmen. Kort na zijn aantreden als algemeen directeur kwam de wereld in de greep van corona terecht en werd de competitie stilgelegd. Mede door de enorme schade en onzekerheid die corona met zich meebracht voor de club, heeft Jan in oktober van datzelfde jaar gekozen voor het wethouderschap in Hoogeveen.

Claudia Bokel

Claudia Bokel (48) heeft haar roots in Ter Apel en woont nu in Bemmel. In de laatste uitgave van Sportief & Zakelijk werd het voorwoord door Claudia geschreven. Claudia beschikt over een Nederlands en Duits paspoort en heeft als Duitse schermster aan drie Olympische Spelen meegedaan en behaalde in 2004 de zilveren medaille. Daarvoor was ze in 2001 al wereldkampioen geworden daarna in 2006 nog Europees kampioen. Na haar actieve carrière als professioneel schermster heeft ze zitting gehad in het Internationaal Olympisch Comité. Haar gehele cv is te vinden op de website van Nederlandse Sportraad waar ze vaste adviseur is van de raad.

Cees Bijl

Cees Bijl (66) is voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij woont in Emmen, waar hij lange tijd burgemeester van de gemeente Emmen was. Daarna was hij gedeputeerde van de provincie Drenthe. Tegenwoordig is Cees waarnemend burgemeester van Midden-Drenthe.