Coevorden – Het Diversiteitsplatform Coevorden heeft leden van de Loopgroep Coevorden bereid gevonden om een Plein-tot-Pleinloop met de regenboogvlag te houden als opening voor de ‘Regenboogweek Drenthe’.

De Regenboogweek vindt plaats in de week van 11 oktober -coming-outdag- tot 18 oktober. In deze week zijn er allerlei activiteiten. De Plein-tot-Pleinloop wordt gehouden op zaterdag 12 oktober vanaf 13.30 uur. De start is bij Hofpoort Incluis aan het Stationsplein/hoek Friesestraat. De loop duurt ongeveer 45 minuten en eindigt op de Markt. Deelnemers krijgen een aardigheidje aangeboden.

Woordvoerder Theo Baks van de Loopgroep Coevorden heeft een aantal lopers bereid gevonden hieraan een bijdrage te leveren. Het is belangrijk dat ook de sport laat zien ‘pro-diversiteit’ te zijn. Er zijn nog te veel sporten waar sporters in de ‘kast’ blijven. Dat heeft meestal met houding en gedrag van de omgeving te maken waardoor de sporter niet durft te zijn wie die is. Sporters of sportverenigingen die ook willen meelopen zijn van harte welkom zich bij hem te melden via theobaks@home.nl. Ook zonder aanmelding vooraf is deelname mogelijk.

Op vrijdag 18 oktober om 19.30 uur is de opening van de fototentoonstelling diversiteit in Hofpoort Incluis, gevolgd door een film.

Lees ook:

Activiteiten in Regenboogweek