Zweeloo – Het Zweeler Palet houdt van vrijdag 22 april tot en met zondag 15 mei haar 22ste expositie in de kerk van Zweeloo. Ditmaal is werk te zien van Barbara Bosscher uit Meppel (schilderijen) en Anneke Gebert uit Veendam (keramiek). De tentoonstelling is te bekijken op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Barbara Bosscher heeft vanuit haar opleiding lerares handenarbeid haar weg gevonden in het tekenen en schilderen. Zij is begonnen met aquarelleren en ging verder met het schilderen in acryl en olieverf. Soms worden er materialen in verwerkt, zoals karton, krant of behang. Met gebruik van een plastic pasje wordt laag over laag gewerkt om de juiste sfeer te benaderen. In het figuratieve werk gaat het niet om de werkelijke weergave, maar om de beleving van vormen en kleuren. Ze laat zich inspireren door oude deuren en muren.

Anneke Gebert probeerde in 1979 een broodje klei. Het was een nieuwe uitdaging. Het materiaal heeft haar direct gegrepen en nooit meer losgelaten. Na zeven jaar begon zij met handvormen. Hierin kan zij haar expressie kwijt en probeert Anneke zich daarin te bekwamen, zodat zij alle kneepjes van het vak beheerst. Meestal gaat zij uit van een bol of een doosvorm, maar er kan ook geheel iets anders uit ontstaan. Het maken en decoreren van schalen vindt zij ook een leuke uitdaging. Bovendien is Anneke vaak met glazuur aan het experimenteren. Raku en de zaagseloven stoken zijn haar later heel erg gaan boeien. Momenteel gebruikt ze dan ook alleen deze stookwijze. Aan de vormen, maar zeker ook aan de rakukleuren herkent men haar werk.