Dalen – De heer Geert Wiers (89) en mevrouw Geesjen Wiers-Klazen (86) zijn zondag 22 december maar liefst 65 jaar getrouwd. Ter gelegenheid daarvan bracht loco-burgemeester Jan Zwiers het paar een bezoek. De echtelieden wonen aan de Maandehof in Dalen.

Mevrouw Wiers is geboren en getogen in Dalerveen, haar man komt van de Wilhelmsweg in Emmen. De eerste ontmoeting vond plaats tijdens het Stoppelfeest in café Hoekman in Dalerveen. “We gingen daarna naar buiten”, lacht Wiers, “de ouders van Geesjen woonden aan de ene kant van het dorp, dus we moesten wel de andere kant op.”

Het paar trad in Dalen in het huwelijk. Wiers: “Mevrouw Idema heeft ons getrouwd.” Het gemeentehuis van toen stond op dezelfde plek waar eerder een deel van De Spinde stond en nu De Caspershof staat.

Wiers werkte eerst in het boerenbedrijf van zijn ouders, maar na het huwelijk ging het paar naar de ouders van de bruid om daar aan de slag te gaan. Zowel de heer als mevrouw Wiers waren werkzaam op de boerderij. Het paar heeft er maar liefst 63 jaar gewoond en verhuisde zo’n twee jaar geleden naar de Maandehof.

Het paar kreeg drie dochters (onder wie een tweeling) en een zoon. De zoon heeft nog geruime tijd de boerderij gerund. Er zijn acht kleinkinderen.