Schoonoord  – Het was vandaag enorm druk in Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord waar een reuze(n)fair werd gehouden. Verkeersregelaars zorgden ervoor, dat het parkeren in goede banen werd geleid.

Er waren meer dan 75 standhouders met onder andere handgemaakte producten, bijzondere cadeaus, woon- en tuindecoraties, streekproducten en er werden ambachten getoond. Daarnaast waren er op vele locaties hapjes en drankjes te koop en het terras van de herberg zal vol. Voor kinderen waren er ook allerlei activiteiten. De fair is mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van het museum.

Voor de toegang tot het openluchtmuseum gold een gereduceerd tarief. Behalve de fair konden bezoekers ook genieten van al het moois in het museum. Alle bouwwerken waren te bezichtigen, evenals de exposities.

Ellert en Brammert is een openluchtmuseum, dat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden toont. Er zijn onder meer plaggenhutten, een tolhuis, schooltje, houtzagerij, kerkje en gevangenis. Daarnaast zijn er een kinderboerderij, speeltuin en de herberg. Er zijn bovendien drie expositiegebouwen met onder andere een drukkerij. In het schooltje lezen vrijwilligers regelmatig de sage van Ellert en Brammert voor. In het kerkje kan getrouwd worden en in het armenhuis is een ouderwets snoepwinkeltje.