Coevorden – In het park en in het centrum was het vandaag een gezellige boel met alle activiteiten in het kader van de Garnizoensdagen en de Slag om Coevorden én het feit, dat Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe is.

In het park is een compleet kampement verrezen, waar onder meer demonstraties worden gegeven. Er zijn diverse stands met streekbieren en er zijn gezellige terrassen. Zo is er vandaag en morgen weer eens volop levendigheid in het park.

Vanochtend begon de dag met een inspectie van de troepen. Het Reünie-Orkest Artillerie en Vive les Gueux traden op in zowel het centrum als het Van Heutszpark. Tweemaal werd de Slag om Coevorden nagespeeld met veel kanongebulder. Het Reünie-Orkest trad ‘s middags op voor de bewoners van De Schutse en andere belangstellenden (zie filmpje onderaan dit bericht). Dat werd gevolgd door een daverende uitvoering van ‘Ouverture 1812’ van Tsjaikovski in het park, bijgestaan door alle re-enactmentgroepen. Ondertussen hield Ineke den Hollander in Museum Thijnhof een lezing over het rampjaar 1672 waarover zij een boek schreef.

Van 19.00 tot 22.30 uur is er in het kampement in het park muziek van Porterhouse.

Centrum

In het centrum was een ambachtenmarkt met demonstraties en optredens van het Reünie-Orkest en Vive les Gueux. Dat is ook morgen het geval. Hier was het eveneens druk en gezellig en zaten de terrassen vol. Het treintje van het centrum reed vele malen op en neer tussen beide locaties.

Zondag

Het programma voor zondag ziet er als volgt uit: 9.00 uur: gezamenlijk ontbijt alle medewerkers; 10.30 uur, spectaculaire demonstraties door het 12 Infbat AASLT Regiment Van Heutsz; 14.00 uur, Slag om Coevorden; optredens Reünie-Orkest Artillerie en Vive les Gueux.

Ook dan is er de hele dag een ambachtenmarkt op de Markt. Bovendien is het koopzondag van 13.00 tot 17.00 uur. Om 15.00 uur nemen burgemeester Renze Bergsma, wethouder Joop Slomp en de commandanten een defilé af van alle troepen.

De afsluiting van het evenement is om 16.00 uur in het park, verzorgd door burgemeester Renze Bergsma met alle re-enactmentgroepen, Reünieorkest Regiment Van Heutsz en Vive les Gueux.

Meer informatie over de Slag om Coevorden staat op de website www.garnizoensdagcoevorden.nl en op de Facebookpagina.

Zie ook:

Inspectie troepen luidt activiteiten Garnizoensdagen in