Coevorden – Op Facebook is een groepspagina aangemaakt onder de naam Help Kenan om iedereen op de hoogte te houden van de actie, gestart door Daniëlle van der Weide.

‘Via deze groep willen we iedereen die betrokken is bij het dramatische ongeval waarbij Kenan en zijn vader bedolven werden onder het puin van hun grillroom op de hoogte houden van onze actie”, aldus Daniëlle. De actie is in samenwerking met de Coevorder Handelsvereniging (Stad Coevorden) en Centrummanagement Coevorden.

Er worden in de winkels die mee willen doen aan de actie spaarpotjes geplaatst waarin mensen geld kunnen doneren. Bij de beide winkels van Jumbo René Kromkamp kunnen donaties worden gedaan via de statiegeldbonnen.

Het doel van deze actie is om Kenan en zijn ouders te helpen. Zij kunnen het opgehaalde geld gebruiken waarvoor zij denken dat het het hardst nodig is, omdat zij dit zelf het best kunnen bepalen. Dit kan bijvoorbeeld het opbouwen van een nieuwe zaak zijn, maar wellicht ook iets voor de toekomst van Kenan.

De actie duurt tot 23 december.

Alternatief

Daniëlle is via internet een doneeractie gestart, maar daarvoor komt een alternatief. “We zijn bezig met een alternatief, omdat deze pagina geld vraagt om via die weg donaties te krijgen. (6 procent provisie over het opgehaalde bedrag en 0,85 euro per storting). Wij willen dat iedere cent die gedoneerd wordt bij de familie terechtkomt.”