Coevorden – Sinds een paar uur is het weer onrustig in Poppenhare. Een stapel met pallets en ander afval is midden op de Rembrandtlaan ter hoogte van de Coop aangestoken en brandt al geruime tijd. Later werd dit begeleid door vuurwerk. Bij het vuur staan mensen dicht op elkaar.

Buurtbewoners zijn toegestroomd, voorzien van drankjes en muziek. Ondertussen is er een livestream te zien, waarin allerlei oproepen worden gedaan en grappen over corona worden gemaakt. Bij de livestream zijn ook kinderen betrokken.

Aanhoudingen

Verder werden vernielingen gepleegd aan ramen, brievenbussen en verkeersborden. Toen politieagenten opriepen het vuur te doven en weg te gaan, werd vuurwerk in hun richting gegooid. Vervolgens werd de ME opgeroepen, die kort optrad. In totaal hielden agenten vijf mensen aan. Het gaat om twee mannen van 28 en 30 jaar uit Coevorden, twee mannen van 20 en 28 jaar uit Hoogeveen en een man van 26 jaar uit Emmen.  Zij zitten vast en worden verhoord over hun betrokkenheid bij de ongeregeldheden. De politie doet verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Ook vrijdagavond was het al onrustig en op donderdagavond ging een auto in vlammen op.

Vrijdagavond:

Onrustige avond in Poppenhare

Twee autobranden in gemeente Coevorden; ME in Geesbrug