Coevorden – Tot en met vrijdag 4 december is een duo-expositie te zien in galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat in Coevorden. Er is werk Niesje Metselaar en Emmy Fieten.

De galerie aan de Sallandsestraat 5 is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Ook morgen, zondag 8 november, is de galerie geopend tijdens de koopzondag. De toegang is gratis. De coronamaatregelen worden nagevolgd.

De natuur inspireert Niesje Metselaar uit Hollandscheveld om vooral de landschappen vast te leggen. “Heerlijk vind ik het om karakteristieke plaatsen te bezoeken zoals Gees, Ruinen, Dwingeloo en ook de landschappen in het gebied van de Drentsche Aa. Soms ligt de schoonheid zo maar voor je neus en dan wil ik het schilderen. Onderweg maak ik schetsen en aantekeningen. In mijn atelier werk ik  het verder uit.” Niesje heeft schilderlessen bij diverse kunstenaars en deed een tweejarige opleiding aan het Noorder Atelier in Groningen.

De passie van Emmy Fieten uit Echten is het maken van keramiek. “Het boetseren van allerlei denkbare vormen waaronder mensfiguren, schalen en dieren, vaak met een vrolijke noot, heb ik mijzelf aangeleerd. Mijn werk is al op diverse plaatsen tentoongesteld en is op afspraak in mijn atelier te zien.”