Coevorden – In Galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat is voor het eerst een expositie van glaskunst te zien. Jannetta Bron uit Kloosterhaar toont haar werk. De opening van de expositie ‘Schittering in Glas’, georganiseerd door Kunstenaarscollectief Coevorden, is op zaterdag 7 december om 15.30 uur.

Acht jaar geleden kwam Jannetta Bron in aanraking met de techniek van glasfusing. Door het samensmelten van glas leerde zij diverse vormen van glasobjecten te maken. Zij werkt vooral vanuit haar gevoel. Haar werk kenmerkt zich dan ook door de grote variëteit in vorm en uitstraling. Soms is het geschikt als wandobject, de andere keer wordt het een kunstwerk in een standaard of past het beter op een zuil in de tuin. De schitteringen die zij in de natuur tegenkomt, zoals het zonlicht dat weerkaatst in het water, laat zij terugkomen in haar werk.

Het maken van glaskunst vindt zij inmiddels een uit de hand gelopen hobby. Zij staat met haar werk op kunstmarkten en kunstmanifestaties. Ook heeft zij deelgenomen aan kunstmanifestaties zoals ArtiBosch in Den Bosch. Zij is gevraagd om daar mee te doen aan een ontwerpwedstrijd. Met haar kunstwerk ‘Kinderlijke onschuld’ is zij gedeeld eerste geworden. Dat haar werk niet onopgemerkt blijft, blijkt wel uit de opdrachten die zij krijgt. Bij de fusie van de protestantse kerken in Kloosterhaar en Sibculo is haar gevraagd om het verhaal van de Levensboom vast te leggen in kunstwerken.

Naast het zelf maken van kunstobjecten verzorgt zij cursussen glasfusie in haar woonplaats en geeft zij workshops.

Galerie Kunst op Vijf is geopend van woensdag tot en met zaterdag en op koopzondagen van 13.00 tot 17.00 uur.