Coevorden – Eerder al hielden Albert Lubbelinkhof en Raimond Rolleman een actie voor horecabedrijven in de coronatijd, nu zijn zij bezig met een actie voor de Voedselbank.

Hoofdsponsor De Zaak vol Smaak van Auke & Gerda Kiel zorgt voor 270 liter soep in vier soorten: tomaat, groente, kip en mosterd. Het aantal liters is niet voor niets gekozen: dat is gelijk aan het aantal personen dat gebruikmaakt van de voedselbank in de gemeente Coevorden.

Iedereen die de Voedselbank wil steunen, kan tot donderdag 15 december soep bestellen via telefoonnummer 06-39670603 (een bericht via WhatsApp kan ook). Een liter soep kost 3,50 euro. Wie 3 liter bestelt, betaalt 10 euro. De verse soep kan op zaterdag 24 december tussen 14.00 en 17.00 uur bij Raptim worden opgehaald. Meer informatie staat in het Facebookbericht hieronder.

Voor elke verkochte liter wordt de Voedselbank op donderdag 29 december voorzien van verse soep, dus voor De Zaak vol Smaak is er volop werk aan de winkel.

Complete maaltijd

“Het doel is reeds bereikt dankzij vele sponsors. We willen nu graag onze actie uitbreiden, zodat alle gezinnen die gebruikmaken van de Voedselbank een complete maaltijd krijgen”, aldus Raimond. De maaltijd bestaat uit aardappelen, wortels/doperwten, een mix voor jus, braadboter en gele vla. En: het vlees wordt beschikbaar gesteld door Slagerij Hellinga. Ook aan de vrijwilligers van de Voedselbank wordt gedacht: Tina Spelbrink van de Drentsche Gebakkraam op de markt stelt vijftien bonnen voor oliebollen beschikbaar.

Raimond en Albert zijn al heel tevreden over het verloop. “En het zou toch mooi zijn als we alle gezinnen dankzij sponsoring van een complete maaltijd kunnen voorzien”, besluit Albert. De laatste stand van zaken staat op deze Facebookpagina.