Aalden – Dorpsbelangen Aalden had gehoopt op zo’n tachtig belangstellenden voor de maandagavond gehouden informatiebijeenkomst over wonen in Aalden. Het werden er veel meer: de zaal van De Aelder Meent was bomvol.

Er zijn plannen om meer woonruimte te creëren en daarvoor zijn diverse plannen in de maak. Na het welkomstwoord van voorzitter Hans Terbach van Dorpsbelangen Aalden werd achtereenvolgens informatie gegeven over de huurmarkt in Aalden, het plan om op het terrein tussen Het Wapen van Aelden en De Korenhof enkele patiobungalows en twee-onder-een-kapwoningen te bouwen, de voorbereidingen van het plan voor woningbouw van het terrein van Auto Mekkes en het realiseren van een parkje met tien tiny houses met een voedselbos en moestuinen.

Na de presentaties konden de bezoekers bij alle initiatiefnemers nadere informatie krijgen over de plannen. Daarvan werd gretig gebruikgemaakt. De belangstellenden vertegenwoordigden allerlei leeftijdsgroepen: van jongeren, starters tot alleenstaanden en ouderen.