Schoonoord/Easterein – De afgelopen periode is onderzoek gedaan naar twee explosies in Schoonoord en één explosie in Easterein. Het lijkt erop, dat de verdachten of de opdrachtgevers in de veronderstelling waren dat de bewoners van de getroffen huizen behoorden tot een familie in Noord-Holland waar explosies plaatsvonden in Nieuw-Vennep en Zwanenburg. Dat is echter niet het geval. De politie gaat er dan ook niet vanuit dat de explosies op een andere woning in Schoonoord waren gericht.

De politie vermoedt dat het gaat om één en hetzelfde motief bij de explosies in Schoonoord en Easterein en de explosies in Nieuw-Vennep en Zwanenburg. Bij de explosies in Noord-Holland lijkt het te gaan om een conflict in het criminele circuit. Dit conflict is gericht op één persoon binnen een familie, van wie onschuldige familieleden en derden de dupe zijn geworden. Het doelwit om wie het vermoedelijk gaat, zit momenteel vast in het buitenland.

Voor de tweede explosie in Schoonoord zijn vier verdachten aangehouden. Een 17-jarige man uit Rotterdam, twee vrouwen van 23 jaar uit Amsterdam en Barendrecht en afgelopen dinsdag werd een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft besloten dat de man veertien dagen langer vast blijft zitten.

Het onderzoek gaat door. Wie meer kan vertellen over de explosies, de aanleiding en het mogelijke doelwit wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900- 8844.